GESLOTEN CONTAINER

Weet u precies wat u nodig heeft? Vraag dan direct en vrijblijvend een offerte aan. Weet u niet wat de beste oplossing is? Neem vrijblijvend contact op of vraag onze gratis brochure aan.

OFFERTE AANVRAGEN

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure

Wilt u meer weten over PW Container en onze mogelijkheden? Laat uw gegevens achter en wij sturen u per e-mail een brochure toe.

Wat betekent het om voor een gesloten container te kiezen?

Een gesloten afvalcontainer, vaak liefkozend een ‘huisje’ genoemd, is een uitstekende optie voor diverse afvalverwerkingstaken.

Deze containers, veelal beschikbaar in volumes van 6 m³ of 10 m³, zijn compact genoeg om op een standaard parkeerplaats te passen, waardoor ze perfect zijn voor verbouwingen of klussen bij u thuis. Ze worden voornamelijk ingezet voor het verzamelen en afvoeren van grofvuil, huisraad, en bouw- en sloopafval.

De unieke eigenschappen van een dichte container

Wat maakt onze dichte containers bijzonder? Ze zijn volledig afsluitbaar en voorzien van meerdere deuren en/of kleppen aan de zij- en achterkant.

Voor extra beveiliging zijn deze deurtjes uitgerust om afgesloten te worden met een hangslot, dat u zelf kunt voorzien. Deze feature garandeert dat uw afval veilig en onaangeroerd blijft.

gesloten container

De voordelen van een gesloten container

Maar waarom zou u kiezen voor een gesloten container boven een open variant? Hier zijn enkele overwegingen:

  • Veiligheid: Met een gesloten container is uw afval beveiligd tegen ongewenste toegang. Dit is vooral belangrijk bij gevoelige klussen of in gebieden waar de veiligheid van uw afval een zorg kan zijn.
  • Bescherming: Een gesloten container biedt ook bescherming tegen weersinvloeden, wat vooral nuttig is bij langdurige projecten.

Wanneer u besluit of een open of gesloten container het beste past bij uw project, zijn deze factoren essentieel om in overweging te nemen. Onze gesloten containers bieden een veilige, praktische oplossing voor uw afvalverwerking, waardoor u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw project.

Hoe is een gesloten container ingericht?

De meeste gesloten containers hebben aan de achterkant één of twee toegangsdeuren voor het inwerpen van grote stukken afval, zoals planken of kasten. Aan de zijkanten bevinden zich luiken op borsthoogte, ideaal voor het inwerpen van kleiner afval. Dit ontwerp biedt gebruiksgemak terwijl het de inhoud veilig en beschermd houdt.

Standaardindeling van een gesloten container:

  • Linkerzijde: Twee openingen met deurtjes
  • Rechterzijde: Twee openingen met deurtjes
  • Achterzijde: Eén of twee loopdeuren

De pluspunten van gesloten afvalcontainers

Tegengaan van illegale afvaldumping

Het gebruik van een open container kan leiden tot ongewenste situaties waarbij anderen hun afval in uw container deponeren. Dit is nadelig, omdat u zo sneller ruimte verliest voor uw eigen afval en mogelijk betaalt voor het afval van een ander. Meer nog, illegaal gestort afval kan extra kosten veroorzaken door vervuiling van uw afvalstroom. Denk hierbij aan oude meubels of restafval in een container bedoeld voor schoon puin, of erger nog, gevaarlijk of chemisch afval.

Bij het legen van de container beoordeelt het containerbedrijf de zuiverheid van de inhoud. Is deze te veel vervuild, dan kan dit leiden tot extra kosten. Het risico op illegale dumping is overal aanwezig, vooral op minder zichtbare plaatsen of drukke locaties, zoals in stedelijke gebieden of bij bouwprojecten.

Een gesloten container vermindert het risico op illegale dumping aanzienlijk. U kunt de container afsluiten, waardoor ongeautoriseerd storten van afval wordt voorkomen. Hoewel er tijdens werkzaamheden momenten kunnen zijn waarop de container open staat, helpt het plaatsen van de container op een goed zichtbare locatie om een oogje in het zeil te houden.

Voorkomen van diefstal van afval

Heeft u behoefte aan discretie bij het weggooien van bijvoorbeeld oude huisraad? Een gesloten container is dan een ideale oplossing. Het voorkomt dat nieuwsgierigen in uw container gaan snuffelen en spullen meenemen. Dit beschermt niet alleen uw privacy, maar voorkomt ook mogelijke rommel op straat of schade aan de container.

Vermijden van afvalverstrooiing door wind

Open containers zijn kwetsbaar voor de elementen. Bij winderig weer kan licht afval zoals folie of piepschuim uit de container waaien, wat kan leiden tot vervuiling van de straat of tuinen, en zelfs schade aan auto’s of huizen. In het ergste geval kan rondslingerend afval verkeersongevallen veroorzaken. Een gesloten container is een effectieve oplossing om dit te voorkomen.

Neem contact op met PW Container

Bent u klaar om uw logistieke processen naar een hoger niveau te tillen met onze portaalcontainers? Neem vandaag nog contact op met PW Container voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

U kunt ons bellen op +31 (0) 341 563820 of gebruik ons online contactformulier. Kies voor PW Container en ervaar de kracht van efficiëntie en betrouwbaarheid in uw dagelijkse operaties.