Gesloten container

Gesloten container kopen? PW Container heeft ze voor u!

afbeelding pw container diensten spuiten gereed

De gesloten container is er voor het verzamelen van bouwafval, bedrijfsafval, campingafval, mest en ‘gevaarlijke’ stoffen zoals vervuild slib en veegafval.

Deze vloeistofdichte container is door de vloeistofdichte bodem, de rubberen afdichting en waterdichte achterklep volledig afsluitbaar en waterdicht. Onze gesloten containers op maat gaan hierdoor niet lekken en de inhoud is afgeschermd zodat er geen onbevoegden bij uw lading kunnen komen.

Gesloten container in 6m3 en 10m3

Onze gesloten containers zijn er in verschillende formaten. Denk bijvoorbeeld aan de gesloten container 6 en de gesloten container 10 .

Benieuwd naar de mogelijkheden die PW Container u te bieden heeft? Neem dan contact op met ons verkoopteam via telefoonnummer +31 (0)341 563820 of maak gebruik van het contactformulier of offerteformulier.

afzetcontainer pw container

afbeelding pw container productie en levering

afbeelding pw contaoiner diensten container gereed

Wat betekent het om voor een gesloten container te kiezen?

Een gesloten afvalcontainer, vaak liefkozend een ‘huisje’ genoemd, is een uitstekende optie voor diverse afvalverwerkingstaken.

Deze containers, veelal beschikbaar in volumes van 6 m³ of 10 m³, zijn compact genoeg om op een standaard parkeerplaats te passen, waardoor ze perfect zijn voor verbouwingen of klussen bij u thuis. Ze worden voornamelijk ingezet voor het verzamelen en afvoeren van grofvuil, huisraad, en bouw- en sloopafval.

De unieke eigenschappen van een dichte container

Wat maakt onze dichte containers bijzonder? Ze zijn volledig afsluitbaar en voorzien van meerdere deuren en/of kleppen aan de zij- en achterkant.

Voor extra beveiliging zijn deze deurtjes uitgerust om afgesloten te worden met een hangslot, dat u zelf kunt voorzien. Deze feature garandeert dat uw afval veilig en onaangeroerd blijft.

De voordelen van een gesloten container

Maar waarom zou u kiezen voor een gesloten container boven een open variant? Hier zijn enkele overwegingen:

  • Veiligheid: Met een gesloten container is uw afval beveiligd tegen ongewenste toegang. Dit is vooral belangrijk bij gevoelige klussen of in gebieden waar de veiligheid van uw afval een zorg kan zijn.
  • Bescherming: Een gesloten container biedt ook bescherming tegen weersinvloeden, wat vooral nuttig is bij langdurige projecten.

Wanneer u besluit of een open of gesloten container het beste past bij uw project, zijn deze factoren essentieel om in overweging te nemen. Onze gesloten containers bieden een veilige, praktische oplossing voor uw afvalverwerking, waardoor u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw project.

De pluspunten van gesloten afvalcontainers

Tegengaan van illegale afvaldumping

Het gebruik van een open container kan leiden tot ongewenste situaties waarbij anderen hun afval in uw container deponeren. Dit is nadelig, omdat u zo sneller ruimte verliest voor uw eigen afval en mogelijk betaalt voor het afval van een ander. Meer nog, illegaal gestort afval kan extra kosten veroorzaken door vervuiling van uw afvalstroom. Denk hierbij aan oude meubels of restafval in een container bedoeld voor schoon puin, of erger nog, gevaarlijk of chemisch afval.

Bij het legen van de container beoordeelt het containerbedrijf de zuiverheid van de inhoud. Is deze te veel vervuild, dan kan dit leiden tot extra kosten. Het risico op illegale dumping is overal aanwezig, vooral op minder zichtbare plaatsen of drukke locaties, zoals in stedelijke gebieden of bij bouwprojecten.

Een gesloten container vermindert het risico op illegale dumping aanzienlijk. U kunt de container afsluiten, waardoor ongeautoriseerd storten van afval wordt voorkomen. Hoewel er tijdens werkzaamheden momenten kunnen zijn waarop de container open staat, helpt het plaatsen van de container op een goed zichtbare locatie om een oogje in het zeil te houden.

Voorkomen van diefstal van afval

Heeft u behoefte aan discretie bij het weggooien van bijvoorbeeld oude huisraad? Een gesloten container is dan een ideale oplossing. Het voorkomt dat nieuwsgierigen in uw container gaan snuffelen en spullen meenemen. Dit beschermt niet alleen uw privacy, maar voorkomt ook mogelijke rommel op straat of schade aan de container.

Vermijden van afvalverstrooiing door wind

Open containers zijn kwetsbaar voor de elementen. Bij winderig weer kan licht afval zoals folie of piepschuim uit de container waaien, wat kan leiden tot vervuiling van de straat of tuinen, en zelfs schade aan auto’s of huizen. In het ergste geval kan rondslingerend afval verkeersongevallen veroorzaken. Een gesloten container is een effectieve oplossing om dit te voorkomen.

Hoe is een gesloten container ingericht?

De meeste gesloten containers hebben aan de achterkant één of twee toegangsdeuren voor het inwerpen van grote stukken afval, zoals planken of kasten. Aan de zijkanten bevinden zich luiken op borsthoogte, ideaal voor het inwerpen van kleiner afval. Dit ontwerp biedt gebruiksgemak terwijl het de inhoud veilig en beschermd houdt.

Standaardindeling van een gesloten container:

  • Linkerzijde: Twee openingen met deurtjes
  • Rechterzijde: Twee openingen met deurtjes
  • Achterzijde: Eén of twee loopdeuren