Wat zijn de verschillende afmetingen van open top containers?

 In Kennisbank

Open top containers zijn een essentieel onderdeel van de logistieke en bouwsector. Door hun unieke ontwerp, met een open bovenkant, zijn ze bijzonder geschikt voor het laden en lossen van volumineuze of onregelmatig gevormde goederen die niet in een standaard container passen. In deze blog bespreken we de verschillende afmetingen van open top containers, hun toepassingen en waarom het kiezen van de juiste maat cruciaal is voor uw project.

Wat is een open top container?

Een open top container is een type container dat, in tegenstelling tot standaard containers, geen vaste bovenkant heeft. In plaats daarvan is de bovenkant open of kan deze worden afgedekt met een verwijderbaar dekzeil. Dit maakt het laden en lossen van grote en onhandige items veel eenvoudiger.

De afmetingen van open top containers

Open top containers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, die meestal overeenkomen met de standaard ISO-containerafmetingen. 

Afmetingen van open top containers
Container type Interne afmetingen Deuropeningen Volume Gewichtscapaciteit
20ft open top container Lengte: 5,89m

Breedte: 2,35m

Hoogte: 2,34m

Breedte: 2.33m

Hoogte: 2.29m

32,6 m³ 28.000 kg
40ft open top container Lengte: 12,03m

Breedte: 2,35m

Hoogte: 2,34m

Breedte: 2.35m

Hoogte:  2.36m

 

66,7 m³ 30.480 kg

PW Container biedt deze standaard maten aan, maar mocht dit niet passend zijn voor uw project dan bieden wij u ook de mogelijkheid om containers op maat te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, vraag de brochure aan of laat gelijk een offerte opmaken. 

De voordelen van verschillende afmetingen

Elke maat open top container heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van uw specifieke behoeften:

20ft open top container:

  • Ideaal voor kleinere projecten of voor gebruik op locaties met beperkte ruimte.
  • Geschikt voor zware ladingen zoals bouwmaterialen, metalen en andere dichte goederen.

40ft open top container:

  • Perfect voor grotere projecten en het vervoeren van volumineuze goederen.
  • Biedt meer opslagruimte, wat ideaal is voor grote hoeveelheden lichte materialen.

Waarom is het kiezen van de juiste afmetingen cruciaal?

Het kiezen van de juiste afmetingen voor uw open top container is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw goederen veilig en efficiënt worden vervoerd. Hier zijn enkele redenen waarom de juiste maat belangrijk is:

  1. Efficiëntie: Het kiezen van de juiste maat voorkomt verspilling van ruimte en zorgt ervoor dat u het maximale uit uw container haalt.
  2. Veiligheid: Het correct laden van een container vermindert het risico op schade aan de goederen en zorgt voor een veilige reis.
  3. Kostenbesparing: Door de juiste maat te kiezen, kunt u transportkosten optimaliseren door te voorkomen dat u betaalt voor ongebruikte ruimte.

Waarom kiezen voor een open top container van PW Container?

Bij PW Container begrijpen we het belang van het kiezen van de juiste container voor uw specifieke behoeften. We bieden een breed scala aan open top containers in verschillende afmetingen om ervoor te zorgen dat u de perfecte oplossing vindt voor uw project. Onze containers zijn duurzaam, betrouwbaar en ontworpen om aan uw wensen te voldoen.

Recent Posts