Wat is een gesloten container?

 In Kennisbank

Een gesloten container is een veelzijdig hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het veilig inzamelen, vervoeren en opslaan van diverse afvalsoorten. Bij PW Container bieden wij een breed scala aan gesloten containers die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende industrieën en toepassingen. Of u nu bouwafval, bedrijfsafval, campingafval, mest of gevaarlijke stoffen zoals vervuild slib en veegafval moet verwerken, onze gesloten containers bieden de ideale oplossing.

Waarom kiezen voor een gesloten container?

Gesloten containers bieden een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van open containers:

 1. Veiligheid en bescherming: Dankzij de vloeistofdichte bodem, rubberen afdichting en waterdichte achterklep zijn onze gesloten containers volledig afsluitbaar en waterdicht. Dit voorkomt lekken en zorgt ervoor dat onbevoegden geen toegang hebben tot de inhoud.
 2. Bescherming tegen weerselementen: Gesloten containers bieden uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Dit is vooral nuttig bij langdurige projecten waar de container mogelijk wordt blootgesteld aan regen, wind en andere elementen.
 3. Voorkomen van illegale dumping: Met een gesloten container vermindert u het risico dat anderen ongewenst afval in uw container deponeren. Dit is belangrijk omdat dit kan leiden tot extra kosten en problemen bij de verwerking van uw afval.
 4. Discretie en diefstalpreventie: Gesloten containers bieden meer discretie bij het weggooien van gevoelige of waardevolle items. Dit voorkomt dat nieuwsgierige ogen toegang hebben tot uw afval en dit beschermt tegen diefstal.
 5. Vermijden van afval verstrooiing: Gesloten containers voorkomen dat licht afval zoals folie of piepschuim door de wind wordt weggeblazen, wat kan leiden tot vervuiling van de omgeving.

Welke formaten en uitvoeringen van gesloten containers zijn beschikbaar?

Bij PW Container kunt u kiezen uit gesloten containers in verschillende formaten, waaronder 6m³ en 10m³. Deze maten zijn compact genoeg om op een standaard parkeerplaats te passen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel particuliere als commerciële projecten. Onze containers zijn uitgerust met meerdere deuren en kleppen voor eenvoudig gebruik en maximale veiligheid.

afbeelding pw container diensten spuiten gereed

Hoe is een gesloten container ingericht?

De meeste gesloten containers hebben aan de achterkant één of twee toegangsdeuren voor het inwerpen van grote stukken afval, zoals planken of kasten. Aan de zijkanten bevinden zich luiken op borsthoogte, ideaal voor het inwerpen van kleiner afval. Dit ontwerp biedt gebruiksgemak terwijl het de inhoud veilig en beschermd houdt.

 • Linkerzijde: Twee openingen met deurtjes.
 • Rechterzijde: Twee openingen met deurtjes.
 • Achterzijde: Eén of twee loopdeuren.

Voor welke toepassingen zijn gesloten containers geschikt?

Gesloten containers zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen:

 • Bouwafval: Ideaal voor het verzamelen en vervoeren van zware materialen zoals beton, stenen en metalen.
 • Bedrijfsafval: Geschikt voor het afvoeren van kantoor- en industrieel afval.
 • Camping afval: Perfect voor het inzamelen van afval op campings en recreatiegebieden.
 • Mest en veeafval: Veilig en hygiënisch transport van mest en ander landbouwafval.
 • Gevaarlijke stoffen: Speciaal ontworpen voor de veilige opslag en transport van gevaarlijke en vervuilde stoffen.

Waarom kiezen voor een gesloten container van PW Container?

Bij PW Container streven we naar maximale klanttevredenheid en duurzaamheid. Ons team staat klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw afvalverwerkingsbehoeften. Van het moment van aanvraag tot de uiteindelijke afvoer en recycling van het afval, zorgen wij voor een naadloze en efficiënte ervaring.

Hoe een gesloten container bestellen?

Onze gebruiksvriendelijke website maakt het kiezen en aanvragen van de juiste gesloten container snel en eenvoudig. Na uw aanvraag zorgen wij voor een snelle levering op uw locatie. Zodra u klaar bent met de container, halen wij deze op en zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking en recycling van de inhoud.

Bent u klaar om uw logistieke processen naar een hoger niveau te tillen met onze afzetcontainers? Neem vandaag nog contact op met PW Container voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0) 341 563820 of gebruik ons online contactformulier.

Kies voor PW Container en ervaar de kracht van efficiëntie en betrouwbaarheid in uw dagelijkse operaties! 

Recent Posts
afzet containerafbeelding pw container veegvuilcontainer