Wat is een open side container?

 In Kennisbank

Een open side container is een type container dat zich onderscheidt door zijn unieke ontwerp met zijwaartse openslaande deuren. Deze containers bieden een hoge mate van toegankelijkheid en flexibiliteit, wat ze ideaal maakt voor het laden en lossen van brede en lange goederen die niet gemakkelijk door de standaard einddeuren van conventionele containers passen. In deze blog leggen we uit wat open side containers zijn, hun voordelen, toepassingen en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor uw logistieke en opslagbehoeften.

Wat kenmerkt een open side container?

Open side containers, ook wel bekend als side opening containers, hebben een aantal specifieke kenmerken die ze bijzonder maken:

 1. Volledig openende zijde: De belangrijkste eigenschap van een open side container is dat een volledige zijde kan worden geopend. Dit vergemakkelijkt het laden en lossen van goederen die te breed of te lang zijn om door de standaard containerdeuren te passen.
 2. Stevige constructie: Net als conventionele containers zijn open side containers gemaakt van stevig cortenstaal, wat ze robuust en duurzaam maakt. Ze kunnen zware ladingen dragen en zijn bestand tegen ruwe weersomstandigheden.
 3. Flexibiliteit in gebruik: Door de mogelijkheid om de zijkant volledig te openen, biedt deze container een flexibele oplossing voor het opslaan en vervoeren van een breed scala aan goederen.
 4. Beveiligde sluitingen: De zijwaartse deuren zijn uitgerust met stevige sloten om de inhoud veilig te houden tijdens transport en opslag.

Wat zijn de voordelen van open side containers?

Het gebruik van open side containers biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Eenvoudig laden en lossen: De volledig openende zijde maakt het veel gemakkelijker om goederen in en uit de container te laden. Dit is vooral handig voor zware of volumineuze items die moeilijk te hanteren zijn via de einddeuren van een standaard container.
 2. Toegang tot alle goederen: Met een open side container heeft u toegang tot de volledige inhoud van de container, wat het makkelijker maakt om specifieke items te vinden en te verwijderen zonder de hele container te hoeven uitladen.
 3. Geschikt voor onhandig gevormde goederen: Goederen die te breed of te lang zijn voor normale containers kunnen gemakkelijk in een open side container worden geladen. Dit maakt ze ideaal voor de bouwsector, industriële toepassingen en andere sectoren waar grote, onhandige goederen worden gebruikt.
 4. Tijdsefficiëntie: Het sneller en eenvoudiger laden en lossen bespaart tijd, wat leidt tot efficiëntere logistieke processen en lagere arbeidskosten.

Waarvoor kunt u de open side container gebruiken?  

Open side containers zijn veelzijdig en kunnen in verschillende industrieën en voor diverse toepassingen worden gebruikt:

 1. Bouwsector: Voor het opslaan en vervoeren van bouwmaterialen zoals staalbalken, buizen en andere lange items die niet door standaard containerdeuren passen.
 2. Industriële sector: Ideaal voor machines en apparatuur die moeilijk te verplaatsen zijn en niet door normale deuren kunnen worden geladen.
 3. Evenementen: Open side containers kunnen worden gebruikt om grote evenementenmateriaal zoals podiumonderdelen, stoelen en andere benodigdheden te vervoeren en op te slaan.
 4. Landbouw: Voor het transport van landbouwmachines en apparatuur die breed en lang zijn.
 5. Opslagoplossingen: Voor bedrijven die flexibele opslagoplossingen nodig hebben voor hun voorraad, gereedschap of apparatuur.

Waarom kiezen voor PW Container?

Bij PW Container streven we naar het leveren van de hoogste kwaliteit containers die aan uw specifieke behoeften voldoen. Onze open side containers zijn duurzaam, betrouwbaar en bieden de flexibiliteit die u nodig heeft voor uw logistieke en opslaguitdagingen. Met onze op maat gemaakte oplossingen kunt u ervoor zorgen dat u de juiste container krijgt die perfect aansluit bij uw specifieke eisen.

Weet u precies wat u nodig heeft? Vraag dan direct en vrijblijvend een offerte aan. Bent u niet zeker wat de beste oplossing is? Neem gerust contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.

Recent Posts
afbeelding pw container veegvuilcontainer