Wat is een open top container?

 In Kennisbank

Open top containers zijn een veelzijdige en praktische oplossing voor het vervoeren en opslaan van verschillende soorten afval en materialen. Deze containers worden gekenmerkt door hun open bovenkant, wat het laden en lossen van grote en onregelmatig gevormde items vergemakkelijkt. Bij PW Container maken we open containers op maat om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg over wat open top containers zijn, hun toepassingen en de voordelen die ze bieden.

Waarvoor kunnen open top containers gebruikt worden?

Open top containers zijn buitengewoon veelzijdig en kunnen voor tal van toepassingen worden ingezet. Ze zijn ideaal voor grootschalige bouw- en sloopprojecten waar grote hoeveelheden puin, hout, metaal en andere bouwmaterialen efficiënt moeten worden afgevoerd. Daarnaast zijn ze perfect voor het verzamelen en transporteren van volumineus afval zoals karton, kunststof en huishoudelijke afvalstoffen. In de landbouw en tuinbouw kunnen open top containers worden gebruikt voor het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden grond, zand, zaagsel en compost. Ook bij industriële reinigingsprojecten en grootschalige opruimacties bieden deze containers een praktische oplossing voor het hanteren van grote en onregelmatig gevormde objecten. Kortom, de open top container is een onmisbare tool voor elke sector die te maken heeft met omvangrijk en divers afval.

Wat zijn de voordelen van open top containers?

Open top containers bieden tal van voordelen die ze geschikt maken voor een breed scala aan toepassingen:

 1. Gemakkelijk laden en lossen: De open bovenkant van de container maakt het mogelijk om grote, zware en onregelmatig gevormde items eenvoudig te laden en te lossen, wat bij gesloten containers vaak lastig kan zijn.
 2. Flexibiliteit: Ze zijn ideaal voor verschillende soorten afval, waaronder bouw- en sloopafval, kunststof, papier, zand, puin, zaagsel en huishoudelijk afval.
 3. Maatwerk: Bij PW Container kunnen we de dikte van de bodem, wanden, platen en kopschot volledig naar uw wensen aanpassen, waardoor u een container krijgt die perfect is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Welk type afval mag in de open top container?

Open top containers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen:

 • Bouw- en sloopafval: Deze containers zijn ideaal voor het verzamelen en vervoeren van zware en grote stukken bouw- en sloopafval.
 • Kunststof en papier: Geschikt voor het verzamelen van recyclebaar afval zoals kunststof en papier.
 • Zand en puin: Perfect voor het transporteren van grote hoeveelheden zand, puin en ander los materiaal.
 • Zaagsel en huishoudelijk afval: Ideaal voor het opslaan en vervoeren van lichte en volumineuze materialen zoals zaagsel en huishoudelijk afval.

Welke soorten open top containers zijn er?

Er zijn verschillende soorten open top containers beschikbaar bij PW Container, elk met unieke kenmerken en voordelen:

 • Franse deur / Franse klep: Deze containers zijn voorzien van deuren aan de achterkant, waardoor het laden en lossen nog gemakkelijker wordt.
 • Afgeronde containers: Containers met ronde hoeken zijn ideaal voor materialen die gemakkelijk vast kunnen komen te zitten in scherpe hoeken.
 • Rechte hoeken: Deze containers zijn perfect voor het laden van rechthoekige objecten of materialen.
 • Schuine hoeken: Schuine hoeken kunnen helpen bij het efficiënter stapelen van bepaalde soorten afval of materialen.

Welke sluitings- en ophangsysteemopties zijn beschikbaar voor open top containers?

PW Container biedt verschillende sluitings- en ophangsysteemopties voor open top containers om aan uw specifieke behoeften te voldoen:

 • Enkele sluiting: Voor eenvoudige beveiliging van de inhoud van de container.
 • Haakarmsysteem: Dit systeem maakt het gemakkelijk om de container op vrachtwagens te laden en te lossen.
 • Portaalarmsysteem: Ideaal voor het transporteren van containers op specifieke voertuigen die met dit systeem zijn uitgerust.
 • Kabelsysteem: Biedt flexibiliteit en veiligheid bij het vervoeren van zware ladingen.
 • Kettingsysteem: Geschikt voor het hijsen en verplaatsen van de container met behulp van kettingen.

Heeft u advies nodig over het juiste systeem voor uw klus? Neem dan direct contact met ons op! 

Waarom kiezen voor open top containers van PW Container?

Onze containers worden gemaakt van duurzame materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden. Daarnaast bieden we maatwerkopties, zodat u precies de container krijgt die u nodig heeft. 

Vraag vandaag nog onze brochure aan, of dien een vrijblijvende offerte in en ontdek de mogelijkheden van PW Container!

Recent Posts
foto pw container open container