Wat is een veegvuilcontainer?

 In Kennisbank

Een veegvuilcontainer is een speciale container die ontworpen is voor het verzamelen, transporteren en opslaan van straatveegsel en ander soortgelijk afval. Deze containers worden veelal gebruikt door gemeenten, reinigingsdiensten en bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van wegen en openbare ruimtes. In deze blog leggen we uit wat een veegvuilcontainer is, hoe deze werkt en wat de voordelen zijn.

Wat zijn de kenmerken van een veegvuilcontainer?

Veegvuilcontainers hebben specifieke kenmerken die ze ideaal maken voor het hanteren van straatveegsel en ander soortgelijk afval:

 1. Vloeistofdichte bodem: Een van de belangrijkste kenmerken van een veegvuilcontainer is de vloeistofdichte bodem. Dit zorgt ervoor dat vloeistoffen, zoals regenwater en andere vochtige inhoud, niet uit de container lekken. Dit is cruciaal voor het voorkomen van verontreiniging van de omgeving.
 2. Rubberen afdichtingen: De containers zijn vaak uitgerust met rubberen afdichtingen om een hermetische afsluiting te garanderen. Dit voorkomt dat er vuil of geuren ontsnappen en zorgt ervoor dat de inhoud veilig is afgesloten.
 3. Robuuste constructie: Veegvuilcontainers zijn gemaakt van duurzame materialen zoals staal, wat zorgt voor een lange levensduur en de mogelijkheid om zware belastingen te weerstaan. Ze moeten bestand zijn tegen de zware omstandigheden waarin ze vaak worden gebruikt.
 4. Verschillende formaten: Bij PW Container bieden we veegvuilcontainers in verschillende formaten aan, afhankelijk van de hoeveelheid afval die u moet verwerken. Of u nu een kleine container nodig heeft voor een beperkte hoeveelheid veegvuil of een grotere container voor grootschalige projecten, wij hebben de juiste oplossing.

Hoe werkt een veegvuilcontainer?

Het gebruik van een veegvuilcontainer is relatief eenvoudig en efficiënt. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe deze containers doorgaans worden gebruikt:

 1. Plaatsing: De veegvuilcontainer wordt op een strategische locatie geplaatst waar het straatveegsel gemakkelijk kan worden verzameld. Dit kan langs de weg, op een parkeerplaats of op een andere locatie zijn waar vaak wordt geveegd.
 2. Vullen: Straatveegmachines en handvegers laden het verzamelde afval direct in de container. Door de brede opening aan de bovenkant is het eenvoudig om grote hoeveelheden vuil snel en efficiënt te deponeren.
 3. Transport: Zodra de container vol is, wordt deze opgehaald door een afvalverwerkingsbedrijf. Veegvuilcontainers zijn vaak uitgerust met hijsogen of andere bevestigingspunten waardoor ze eenvoudig kunnen worden opgetild en getransporteerd.
 4. Ledigen en reiniging: Het afval wordt naar een verwerkingsfaciliteit gebracht waar de container wordt geleegd. Na het legen wordt de container vaak grondig gereinigd om klaar te zijn voor hergebruik.

Wat zijn de voordelen van een veegvuilcontainer?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van veegvuilcontainers:

 1. Efficiënt afvalbeheer: Veegvuilcontainers maken het verzamelen en transporteren van straatveegsel efficiënt en eenvoudig. Dit helpt gemeenten en bedrijven bij het effectief beheren van hun afvalstromen.
 2. Milieuvriendelijk: Door te zorgen voor een vloeistofdichte afsluiting voorkomen veegvuilcontainers dat schadelijke stoffen in de omgeving terechtkomen. Dit draagt bij aan een schoner milieu en helpt bij het voldoen aan milieuwetgeving.
 3. Kostenbesparing: Het gebruik van veegvuilcontainers kan leiden tot kostenbesparingen doordat ze het proces van afvalverzameling en -verwerking stroomlijnen. Minder transportbewegingen en efficiëntere verwerking betekenen lagere kosten op de lange termijn.
 4. Veiligheid en hygiëne: Door vuil en vloeistoffen veilig af te sluiten, verbeteren veegvuilcontainers de hygiëne en veiligheid op locaties waar afval wordt verzameld. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden en drukke openbare ruimtes.

Waarvoor kunnen veegvuilcontainers gebruikt worden?

Veegvuilcontainers zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt:

 • Straatveegsel: Het primaire gebruik van veegvuilcontainers is het verzamelen van straatveegsel dat door veegmachines en handvegers wordt opgeveegd.
 • Parkeerterreinen en stadscentra: Ideaal voor het onderhouden van schone parkeerterreinen, winkelcentra en stadscentra waar regelmatig veegwerkzaamheden nodig zijn.
 • Bouwterreinen: Ze kunnen ook gebruikt worden op bouwterreinen voor het verzamelen van lichte bouwresten en puin dat tijdens de werkzaamheden wordt geproduceerd.
 • Evenementen: Na grote evenementen kunnen veegvuilcontainers worden ingezet om het afval dat door bezoekers is achtergelaten, snel en efficiënt te verzamelen.

veegvuilcontainer-pw-container

Waarom kiezen voor PW Container?

Bij PW Container streven we naar maximale klanttevredenheid door het leveren van hoogwaardige veegvuilcontainers die aan uw specifieke eisen voldoen. Onze containers zijn duurzaam, betrouwbaar en ontworpen om uw afvalbeheer zo efficiënt mogelijk te maken. Met onze maatwerkopties kunt u precies de container krijgen die u nodig heeft.

Bent u klaar om uw afvalbeheer te verbeteren met onze veegvuilcontainers? Neem vandaag nog contact op met PW Container voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt ons bereiken op +31 (0) 341 563820 of via ons online contactformulier. Kies voor PW Container en ervaar de kracht van efficiëntie en betrouwbaarheid in uw dagelijkse operaties.

Recent Posts