puincontainer 3m3

3m3 (3 kuub) puincontainers

afbeelding pw container afvalcontainer

Een puincontainer, vaak aangeduid als ‘puinbak’, is perfect voor zwaardere taken. Deze containers zijn vooral in trek voor het transporteren en opslaan van diverse soorten afval zoals sloopafval, bouwafval, houtafval, tuinafval, groenafval en grofvuil. Bij PW Container leggen we ons toe op het produceren van deze stevige containers. Wij bieden maatwerkoplossingen voor verschillende afzetsystemen, waarbij u de mogelijkheid heeft om uw container geheel naar wens samen te stellen.

Een puincontainer heeft als extra opties:

  • Franse achterklep / Frans achterbord
  • Normale achterklep (mechanisch of hydraulisch)
  • Afdekkappen
  • Afdekzeil
  • Mechanisch, hydraulisch of pneumatisch bediende afdekklep
  • Verhoogd of verlaagd kopschot
  • Kop- of achterschot met bordes
  • Centrale vergrendeling (handmatig, met ratelsluiting of chassismatig)
  • Schuifdak

afbeelding pw container maatwerk hydraulisch

afbeelding pw container portaalcontainer

afzetcontainer pw container

Klaar om u te ondersteunen

Bij PW Container bieden wij een 3m3 puincontainer aan, speciaal ontworpen voor het afvoeren van steenachtig materiaal. Het is belangrijk om te weten dat in deze container uitsluitend steenachtig materiaal mag worden geplaatst, zonder bijmenging van andere materialen zoals puinzakken. Deze worden namelijk gezien als verontreiniging.

Een volledige lijst van toegestane materialen vindt u onderaan deze pagina. Mocht er toch ander afval in de puincontainer terechtkomen, dan wordt de inhoud beschouwd als bouw- en sloopafval en geldt een hoger tarief, inclusief een toeslag.

Wat verstaan we onder puin? 

Puin bestaat voornamelijk uit losse brokstukken van stenen en beton, vaak afkomstig van gesloopte gebouwen, stenen muren of ingestorte constructies. De inhoud van onze 3 kuub puincontainers wordt naar onze recyclingvestigingen gebracht waar het wordt omgezet in menggranulaat. Dit gerecyclede product wordt vervolgens gebruikt als fundering voor de aanleg van nieuwe wegen en parkeerplaatsen.

Als klant bent u verantwoordelijk voor de inhoud van de gehuurde container. Dit houdt in dat u ook aansprakelijk bent als iemand anders ongewenst afval in de container deponeert. Wij adviseren u daarom om de belading goed in de gaten te houden. Als bedrijf controleren wij niet wie het afval in de container heeft gegooid, maar gaan we ervan uit dat de container correct is beladen bij de afvoer. U bent als klant altijd verantwoordelijk voor de inhoud.

Heeft u een vergunning nodig voor een 3m3 puincontainer? 

Dit verschilt per gemeente. In kleinere dorpen is vaak geen vergunning nodig, terwijl in bepaalde steden zoals Zwolle en binnenring Amsterdam wel een vergunning vereist is. Voor specifieke informatie adviseren wij u contact op te nemen met uw gemeente. Wij bieden wel advies op basis van onze ervaring, maar u blijft verantwoordelijk voor het verkrijgen van de benodigde vergunning. 

Eventuele boetes die aan ons worden opgelegd vanwege het niet naleven van vergunningsvoorwaarden, worden via een naheffing aan u doorberekend. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een 3m3 puincontainer? Neem gerust contact met ons op; onze medewerkers staan klaar om u verder te helpen.

Neem vandaag nog contact op

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in uw bouw- of sloopproject? Kies voor het gemak en de betrouwbaarheid van een 3m³ puincontainer van PW Container. Neem vandaag nog contact met ons op via +31 (0)341 563820 of vul ons online contactformulier in voor een vrijblijvende offerte. Laat PW Container uw partner zijn in efficiënt en verantwoord afvalbeheer.